Sök och boka hotell i Göteborg

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Flyg Göteborg


Flyg Göteborg. Göteborg är Sveriges näst största stad. Här finns ett stort utbud av kultur- och nöje, restauranger och shopping. Varje år tar Göteborg emot en strid ström av besökare från världen över. Några av de platser och sevärdheter som staden förknippas med är Avenyn, Liseberg, Feskekôrka och GöteborgsOperan.

Det första steget i att planera en resa till Göteborg tar du då du börjar leta efter ett lämpligt transportsätt. Flyg är ett snabbt och bekvämt sätt att ta sig till Göteborg. För att vara säker på att få prisvärda flygbiljetter till Göteborg så ska du se till att vara ute i god tid med din bokning. Detta i synnerhet om du ämnar besöka Göteborg under den mest hektiska turistsäsongen. Det är i regel lättast att få tag på billigt flyg till Göteborg mitt i veckan. Kom alltid ihåg att du ska jämföra priset mellan flera olika avgångar innan du bokar en biljett. På så vis kan du spara många sköna slantar.

Du kan ta flyget till Göteborg från flera olika städer runt om i Sverige, däribland Stockholm, Ronneby, Östersund och Åre, Luleå, Visby, Umeå och Sundsvall. Du kan hitta flyg till Göteborg via sajter som Travelfinder, MrJet och Flygvaruhuset. Kontrollera alltid slutpriset på din flygbiljett till Göteborg innan du genomför din bokning. Detta eftersom skatter och andra avgifter kan läggas på biljettpriset. Det enklaste sättet att boka ett flyg till Göteborg är att göra det direkt online. Ofta är det dyrare att beställa flygbiljetter till Göteborg via telefon. Detta eftersom det kostar resebolagen att ha personal som ombesörjer bokningar på detta sätt. När du bokar in dig på ett flyg till Göteborg så ska du, om möjligt, alltid välja E-ticket. Då slipper du krångla med pappersbiljetter. Vidare kan det vara tämligen dyrt att få biljetten hemskickad till sig.

Utanför Göteborg ligger två stycken stora flygplatser, Göteborg-Landvetter flygplats och Göteborg City Airport. Göteborg-Landvetter flygplats ligger några mil öster om staden och det tar ungefär en halvtimme med flygbuss att ta sig ut till flygplatsen från Centralstationen. Du kan också åka taxi ut till flygplatsen. Göteborg-Landvetter flygplats trafikeras av bolag som SAS, Malmö Aviation, Sterling Airlines, FlyNordic, City Airline, Finnair, FlyMe, Blue1, British Airways och Lufthansa.

Göteborg City Airport ligger på ön Hisingen strax utanför Göteborg. För att åka till flygplatsen från Centralstationen får man också räkna med ungefär en halvtimme i restid. Du kan välja mellan flygbuss och taxi. Göteborg City Airport var tidigare en tämligen liten flygplats. Men sedan några år tillbaka trafikeras flygplatsen av lågprisjätten Ryanair, vilket har lett till att antalet passagerare mångdubblats. För närvarande startar- och landar tre bolag på flygplatsen, Ryainair, Wizzair och Air Berlin.

Kom ihåg att du ska vara ute på flygplatsen i god tid innan planet till- eller från Göteborg avgår. Flygbolagen rekommenderar att du ska vara på plats två timmar innan planet ska lyfta. I samband med att du bokar in dig på ett flyg till Göteborg så är det mycket viktigt att du kontrollerar vilka regler som gäller ifall du skulle bli tvungen att avbeställa resan, eller vad som händer om ditt bagage skulle komma bort.