Sök och boka hotell i Göteborg

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Göteborg turist


Göteborg turist. Göteborg är en mycket spännande stad att turista i. Här finns något för alla, gammal som ung. För att du som turist ska få ut så mycket som möjligt av ditt besök i Göteborg, kan det vara en god idé att planera in några aktiviteter på förhand. Göteborg är en stad som kryllar av sevärdheter. Avenyn, Ullevi, Feskekôrka och Universeum är några platser och byggnader som man förknippar med denna stad.

Du som är intresserad av konst och kultur kan bland annat besöka Göteborgs konstmuseum, Röhsska museet, Röda Sten och Världskulturmuseet. Vidare är Göteborg en stad med många scener, däribland Lorensbergsteatern, Göteborgs stadsteater, GöteborgsOperan och Pusterviksteatern. I Göteborg hålls årligen Göteborg Film Festival och Bok & Biblioteksmässan, som lockar ett stort antal turister till staden. När man är turist i Göteborg är det bra om man är försedd med en karta. Du kan köpa Göteborg Tourist Map, från Kartförlaget, eller så kan du skriva ut en gratis karta från exempelvis sökmotorn Google. Vidare är Cykel- och turistkarta Storgöteborg, från Liber AB, mycket bra att införskaffa om man ska turista i Göteborg, i synnerhet under sommaren.

Innan du åker till Göteborg som turist måste du se dig om efter lämpligt logi. Göteborg är en stor turiststad och här finns hotell i de flesta prisklasser. Om du letar efter ett lyxigt hotell under vistelsen i Göteborg rekommenderas exempelvis Elite Plaza Hotel (Västra Hamngatan 3), Hotel Gothia Towers (Mässans Gata 24) och Radisson SAS Scandinavia Hotel (Södra Hamngatan 59-65). I Göteborg finns också flertalet fina hotell i mellanprisklassen. Några av dessa är Best Western Mornington Hotel (Kungsportsavenyn 6), Hotel Opera (Norra Hamngatan 38) och Rica Hotel Göteborg (Burggrevegatan 25).

När det gäller lågprishotell i Göteborg rekommenderas exempelvis Apple Hotel (Torpavallsgatan 6), City Hotel vid Avenyn (Lorensbergsgatan 6) och Hotell Poseidon (Storgatan 33). Om du turistar i Göteborg med en ansträngd budget kan det vara ett bra alternativ att ta in på någon av staden trevliga vandrarhem. I Göteborg finns flertalet vandrarhem som håller en mycket hög klass. Några av dessa är Slottsskogens Vandrarhem (Vegagatan 21), Göteborgs vandrarhem (Mölndalsvägen 23) och Stigbergslidens vandrarhem (Stigbergsliden 10). För att vara säker att få tag i ett lämpligt boende under din semester i Göteborg ska du se till att vara ute i god tid med din bokning. Detta i synnerhet om du avser att turista i Göteborg under högsäsong.

Restaurangbesök tillhör för de flesta en mycket viktig del under en semestervistelse i Göteborg. Den som vill äta gott i Göteborg lär inte bli besviken. Här finns flera förstklassiga krogar, däribland Sjömagasinet (Adolf Edelsvärdsgata 5), 1252 (Linnégatan 52), Restaurang 28+ (Götabergsgatan 28) och Fond (Götaplatsen). Göteborg är även en stad med ett mycket aktivt nattliv. Här finns mängder av pubbar och diskotek. För mer information om vad som händer på de olika klubbarna i Göteborg kan du surfa in på sajten Djungeltrumman.

Många väljer också att turista i Göteborg då staden kan erbjuda mycket när det gäller shopping. På Nordstans shoppingcenter finns det många olika butiker. Här kan du handla allt ifrån kläder till hemelektronik. NK är ett varuhus i Göteborg där du hittar många exklusiva butiker. Vidare ligger många butiker längs med den stora Kungsportsavenyn. Om man blir trött på att vandra runt i olika butiker kan man vila ut i någon av Göteborgs vackra parker, såsom Göteborgs Botaniska Trädgård, Slottsskogen och Vasaparken. I Göteborg finns två stycken turistbyråer. Dessa ligger på Nordstans Shoppingcenter respektive Kungsportsplatsen.