Sök och boka hotell i Göteborg

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Lägenhet Göteborg


Lägenhet Göteborg. Göteborg är en stad med omkring en halv miljon invånare. Trycket efter lägenheter i Göteborg är tämligen stort. Men även om det ibland kan kännas svårt att hitta en lämplig lägenhet i Göteborg, så ska man hela tiden vara medveten om att det går. Det finns flera olika sajter som dagligen uppdateras där man kan söka efter lägenheter i Göteborg. Således gäller det att hela tiden vara på hugget när man letar efter en lägenhet i Göteborg.

Boplats Göteborg är en mycket bra sajt om du letar efter en lägenhet i Göteborg. Boplats Göteborg ägs av Göteborgs stad, tillsammans med tre kommunala bostadsföretag. Vidare är de privata fastighetsägarna delägare i Boplats. På sajten Boplats Göteborg kan du söka efter lediga lägenheter. Boplats Göteborg har också ambitionen att ge dig allmän information om hur bostadsmarknaden ser ut i staden. Lägenhetsutbudet på sajten Boplats Göteborg uppdateras dagligen. Innan du kan börja söka efter lägenheter på sajten så måste du registera dig.

Om du letar efter lediga lägenheter i Göteborg kan du också surfa in på sajten Hyrestorget. Hit kan du också vända dig om du vill hyra ut din lägenhet i Göteborg eller byta den. Bostad Direkt är en sajt för dig som vill hyra ut din lägenhet i Göteborg i andrahand. Företaget startade sin verksamhet 1994 och arbetar för att du ska få en hyresgäst som är bra. Bostad Direkt arbetar både med privatpersoner och företag. En bra idé för att få människor att bli intresserade av din lägenhet är att alltid visa bilder från den. Ytterligare en bra sajt för lägenheter i Göteborg är BoPunkten. Här får du hjälp att söka, byta eller hyra ut din lägenhet i Göteborg. BoPunkten har hjälp till vid med lägenhetstransaktioner i över tio år. Det är gratis att registrera sin bostad på BoPunkten.

I Göteborg finns också flertalet studentlägenheter och det finns planer på att bygga fler. För mer information om studentlägenheter i Göteborg kan du surfa in på SGS Studentbostäders hemsida. Förutom SGS Studentbostäder, som är den största aktören på marknaden, så kan du även vända dig till Chalmers Studentbostäder och Guldhedens Studiehem. Det kan också förekomma att vanliga hyresvärdar ger speciella erbjudanden till studenter. Dessa lägenheter ligger emellertid ofta något utan för de centrala delarna.

Du ska vara medveten om att det kan finnas stora skillnader i söktryck mellan olika områden i Göteborg. När det gäller stadsdelarna som Centrum, Majorna och Öster så är många som söker efter en lägenhet. Samtidigt är det relativt få lägenheter i dessa områden som är hyresrätter. Innan du på allvar börjar med att söka efter lägenheter i Göteborg ska du fundera på vilka krav som du har på din bostad beträffande läge, hyra och allmän standard. Undvik att hyra din lägenhet i Göteborg svart. Om du hyr en lägenhet svart är risken stor att du får betala en alldeles för hög hyra. Vidare saknar du ett giltigt avtal och riskerar därmed att bli vräkt. Samma sak gäller för personen som har förstahandskontraktet på lägenheten.

Innan du skriver på ett kontrakt för en hyresrätt i Göteborg är det alltid bra att känna till de lagar som styr hyrandet av bostäder. Mer om detta kan du läsa i Jordbalkens 12e kapitel. Detta kapitel kallas även för Hyreslagen. För mer information om hyresfrågor kan du också vända dig till Hyresgästföreningen, som är en intresseorganisation för bostadshyresgäster.