Sök och boka hotell i Göteborg

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Restaurang Göteborg


Restaurang Göteborg. Göteborg är en tämligen restaurangtät stad. Man räknar med att det finns omkring 700 restauranger i Göteborg. Staden kan stoltsera med hela fyra restauranger som erhållit stjärnor i Michelinguiden. Dessa restauranger är Sjömagasinet, Fond, Basement och Restaurang 28+. När det gäller de mer exklusiva restaurangerna i Göteborg är det alltid en god idé att beställa bord i förväg. De flesta restaurangerna i Göteborg har mycket bra hemsidor där man kan läsa menyn.

Sjömagasinet (Adolf Edelsvärdsgata 5) ligger vid Älvsborgsbron inrymd i en byggnad som uppfördes av Ostindiska Kompaniet år 1775. Restaurangen är ett mycket bra alternativ för dig som vill äta gott och kanske fira något speciellt. På Sjömagasinet kan du bland annat njut av läckerheter som pocherad torskrygg, löjrom från Vänern och confiterad hälleflundra med oxsvanssky. Sjömagasinet ägs av stjärnkocken Leif Mannerström. Fond (Götaplatsen) är en exklusiv restaurang som funnits sedan 1999. På Fond arbetar man endast med de bästa råvarorna och man har också ambitionen att samarbeta med lokala producenter. De rätter som serveras på Fond har en stark nordisk prägel. Fond är en restaurang som är väl värd ett besök.

Restaurang 28+ (Götabergsgatan 28) är mycket trevlig restaurang i centrala Göteborg. Här kan du bland annat få smaka brässerad piggvar, lammsadel från Österlen och vildandbröst med halstrad anklever. Basement (Götabergsgatan 28) ligger på samma adress som Restaurang 28+ och även här serveras utsökta måltider. Ett tips är att prova på Wagners Val. Det är fyra till åtta rätter som bestäms varje dag, utifrån råvaror som är aktuella för säsongen. Till Wagners Val går det att köpa ett vinpaket som är speciellt utvalt för de rätter som ingår.

1252 (Linnégatan 52) är en högklassig restaurang i centrala Göteborg. Stämningen på restaurangen är mycket gemytlig. Det finns många fina rätter på menyn och du kan bland annat prova på rosastekt kalvrygg serveras med hummersallad eller Halstrad marulk med Ventreche. Tranquilo (Kungstorget 14) är en bistro med en tydlig Sydamerikansk prägel. Här serveras mycket grillat. Du kan bland annat avnjuta aprikos- och romgrillat lammrack eller miamispicemarinerad striploinsteak. Vill du prova det turkiska köket så rekommenderas Taras Turkiskt Kök & Bar (Södra vägen 24) och Meze (Vasagatan 6).

I Göteborg finns det flertalet restauranger som serverar italiensk mat. Några av dessa restauranger är Antonio Vivaldi Restaurang & Bar (Berzeliigatan 19), ETC. (Vasaplatsen 4), Etc. Grande (Kungsgatan 12) och Fontana di Treva (Kungsgatan 6B). Vill du prova på det kinesiska köket så rekommenderas restaurangerna Peacock Dinner Club (Kungsportsavenyn 21) och Restaurang Ming Gården (Kristinelundsgatan 9). I Göteborg finns också många trevliga restauranger med grekiska rätter på menyn. Ett par av dessa är Á la Grecque (Kungstorget 3) och Efessos Taverna (Karl Johansgatan 60). Är du sugen på indisk mat kan du styra kosan mot flera restauranger i Göteborg, däribland Indiska Hörnet (Hvitfeldtsgatan 13), Maharani (Första Långgatan 4) och Tandoor (Bangatan 21).

Om du vill äta god thailändsk mat i Göteborg så rekommenderas Amazing Thai (Vasagatan 43B) och Thai Orchid (Odinsgatan 11). Vidare finns det flertalet fina spanska restauranger i Göteborg. Några av dessa är La Sombrita (Linnégatan 23), Mañana (Lasarettsgatan 6) och Vin o Tapas (Övre Husargatan 7).